Home

Elektrische
vloerverwarming

Elektrische
plafondverwarming

Contact

Vacatures 

Elektrische plafondverwarming

Plafondverwarming
De verwarmingsfolie (0,5 mm dikte) wordt vlak en strak aan het bestaande plafond bevestigd. Daarna wordt het plafond afgewerkt met bijv. gipsplaten of een houten afwerking. Plafondverwarming is een ruimte specifieke verwarmingsoplossing.
De stralingswarmte van plafondverwarming omvat verschillende verwarmingspanelen die de lucht niet circuleren, zoals bij convectieverwarming, maar hun warmteafgifte naar de omgeving uitstralen.

Voordelen van plafondverwarming:                  - eenvoudig te monteren
                                                                          - eenvoudig in te stellen dmv thermostaat
                                                                          - zeer comfortabel
                                                                          - in combinatie met zonnepanelen energiezuinig in gebruik
                                                                          - eenvoudig diverse verwarmingszones in te bouwen

Een elektrisch verwarmingssysteem behoeft geen onderhoud. Men heeft hier te maken met een "gesloten" systeem. Dit houdt in dat bij uitschakeling van het verwarmingssysteem er geen energie verloren gaat; met andere woorden:
uit is uit!


Folie
De verwarmingsfolie voor de plafondverwarming is slechts 0,5 mm dik en wordt aangestuurd door middel van een thermostaat.
De folie is verkrijgbaar in diverse breedtes, variërend van 60cm tot 120cm.

                                                        

Thermostaat
Volledig programmeerbare vloerverwarmingsthermostaat met helder touchscreen. De thermostaat wordt gebruikt met een vloersensor, een ruimtesensor of een combinatie hiervan.
De thermostaat kan worden geprogrammeerd met wekelijkse verwarmingscycli voor elke dag en zes andere snelkoppelingsfuncties. De thermostaat is ook uitgerust met een raamopeningsfunctie die de verwarming 30 minuten uitschakelt wanneer de interne sensor een snelle temperatuurdaling waarneemt. De thermostaat bevat ook een handige energiecalculator waarmee u eenvoudig de hoeveelheid en kosten van energie kunt bijhouden die wordt gebruikt voor verwarming.
 

 

 
 
© 2013 BSM BV. Klimaatsystemen